ANDREA (22) ELSKER SIN GAMLE OG GRøNNE FORD MUSTANG: – MAN BLIR LAGT MERKE TIL

Andrea (22) elsker sin gamle og grønne Ford Mustang: – Man blir lagt merke til

(Røyken og Hurums Avis): I Åros har det i et par år nå kjørt en liten og grønn Ford Mustang Hardtop 68-modell. Den klassiske amerikanske bilen eies av 22 år gamle Andrea Korgerud.

Da hun fikk førerkortet i oktober 2020 hadde hun allerede øvelseskjørt i sin Volvo 144 fra 1970. Men den svenske bilen sto ganske raskt i grell kontrast til familiens Chevrolet 210.

– Det var ikke like gøy å kjøre med Volvoen når jeg var ute og cruiset med mamma og pappa. Så jeg husker jeg bestemte meg ganske raskt for at jeg ville ha noe amerikansk, sier Andrea.

Interessen for amerikanske biler har hun fått inn fra tidlig alder fra sine foreldre.

– Mamma er vokst opp i amcar-miljø, og da hun var liten og bodde på Sørum, så hadde bestefar en venn fra Hurum som eide en Chevrolet. Denne bilen var mamma veldig betatt av, og hun ble veldig lei seg den dagen hun hørte den hadde blitt solgt. Så flytter hun og familien til Åros, og i tidlig ungdom forelsker hun seg i pappa som er fra Lier. En dag hun blir med han hjem, står det en 1955 Chevrolet i gårdsplassen og det viser seg at den tilhørte han fra Hurum, forteller Andrea.

Les også:

Les også: Kinesisk elbil slår langt over sin egen vektklasse

DESIGN: Fargen og designen på bilen er egenkomponert, med god hjelp fra mor. Foto: Henning Jønholdt

Mamma sto for lakkeringen

Chevroleten har de ennå, og da Andrea ønsket seg en amerikansk bil, var pappa raskt ute med å kikke på Finn.

– Han fant først en Ford Mustang Fastback. Men den hadde ikke gått på ti år, og trengte oppussing både innvendig og utvendig. Den ble også for dyr etter en budrunde. Men pappa var også i kontakt med eieren av «Lille Gul», den som er med i alle «Burning»-filmene. Han sendte etter hvert en melding om at han kjente en som skulle selge en Mustang som ennå ikke var lagt ut for salg.

Bilen endte opp i Andreas eie, og så startet et åtte måneder langt oppussingsprosjekt som involverte hele familien.

– Vi jobba alle mann etter jobb og i helger, hver dag i åtte måneder med kanskje et avbrekk i ny og ne. Vi prøvde å notere hvor mange timer vi brukte, men ga opp etter hvert, sier hun lattermildt.

Les også:

Les også: Veldig mye er bra – likevel kan Polestar 4 få det tøft

RIBBET: Andrea fikk god hjelp av familien til å bygge opp bilen slik hun ville ha den. Prosjektet tok åtte måneder med få pauser. Foto: Privat

Bilen hun kjøpte har en tretrinns girkasse og 289-motor, med en karosserifarge med kombinasjoner av grå, lilla og rosa – noe som var langt unna fargen Andrea ønsket seg.

– Mamma driver litt med lakkering av motorsykler og liknende. Blant annet en motorsykkel hun lakkerte grønn med flake, eller glitter. Den kombinasjonen forelsket jeg meg helt i, så vi ble enige om å lakkere bilen min i den fargen med røde striper. Bilen hadde et sjakkdesign på panseret fra før av, men det var litt store ruter, så vi valgte litt mindre med en edderkopp på, sier Andrea.

Les også: Andreas Ford Mustang hardtop

Må kjøre foran

Hun er stadig på treff med likesinnede, og det har blant annet gitt henne sju forskjellige priser for bilen og et oppslag i et blad dedikert for Mustang-tilhengere.

– Hva er det du liker aller best med en Mustang?

– Den bråker da, samtidig som dette er en gammel bil og som er morsom å kjøre.

– Får du mange blikk når du er ute og kjører med bilen?

– Ja! Veldig mange, sier hun spontant og lattermildt.

– Typen min har en Nissan 300 ZX, og når vi drar på treff sammen, så får jeg beskjed om å kjøre foran. Han ser jo at alle bare fokuserer på bilen min. Men han liker også å få med seg alle kommentarene, og barna som kommer løpende for å se.

Les også:

Les også: Gigantkonkurs: Nå kommer Tesla-smellen

HEKTA: Både mor, far og lillesøster er hekta på amerikanske veteranbiler, noe de viser frem på støtfangeren på familiens bil. Foto: Henning Jonholdt

Bytter med Golf

Andrea er en av få unge jenter som har egen amerikansk veteranbil. Selv om det er en dyr hobby, skulle hun ønske flere jenter ble med.

– Det er ikke mange jenter som driver med dette. Det ser jeg spesielt når jeg er på treff, hvor det er flest mannfolk. Det var en gang vi var på det som skulle være et rent jentetreff i Halden, og hvor mannfolka fikk sitte på som passasjer. Men da treffet var over, så jeg mennene hoppe inn i førersetet og kvinnene inn i passasjersetet. Da skjønte jeg at det var gutta som eide bilene.

Til daglig jobber hun som tømrer, og fram og tilbake til jobb blir den lille grønne byttet ut med en Golf.

– Jeg må ha en annen bil ved siden av som jeg kan kjøre til jobb og på vinterstid. For dette er ikke en bil man kjører hver dag, og spesielt med dagens bensinpriser. Det blir jo også mye slitasje over tid, så det er ikke det lureste man gjør å kjøre en slik bil til jobben.

2024-07-05T17:46:54Z dg43tfdfdgfd