DU KAN SNART KJøPE EN FERRARI MED KRYPTO I EUROPA

Luksus sportsbilprodusenten Ferrari har annonsert sin intensjon om å akseptere betalinger med kryptovaluta i Europa. Flyttingen følger lanseringen av denne ordningen i USA i fjor.

I følge kunngjøringen vil forhandlere i Europa godta betalinger i kryptovalutaer som Bitcoin og Ether.

Ferrari sa at denne integrasjonen vil bidra til å tilpasse seg økende etterspørsel etter nye betalingsmetoder, og legger til:

Inntredenen i det europeiske markedet følger den vellykkede lanseringen av dette alternative betalingssystemet i USA for mindre enn ett år siden for å støtte forhandlere i å bedre møte de utviklende behovene til sine kunder.

Kryptobetalingsordningen forventes å gå live i slutten av juli.

Bilprodusenten la til at de fleste av forhandlerne i regionen allerede har gått over til det nye systemet, og resten har allerede startet prosessen.

Ferrari planlegger global kryptoekspansjon etter amerikansk suksess

Videre planlegger selskapet også å utvide denne ordningen til andre forhandlere i sitt globale nettverk innen utgangen av 2024. Alternativet vil imidlertid bare være tilgjengelig i nasjoner som tillater transaksjoner som involverer kryptovaluta.

Dette betyr at nasjoner som Kina og Ukraina, hvor kryptovalutaer stort sett er forbudt, er ekskludert.

Ferrari kunngjorde opprinnelig planer om å akseptere kryptobetalinger i Europa i oktober 2023, samtidig som selskapet lanserte betalingssystemet i USA

På den tiden sa en bedriftsleder at kryptointegrasjon var rettet mot “unge investorer” som har samlet formuen sin via kryptovalutaer.

For å behandle betalingene samarbeidet Ferrari med kryptobetalingsplattformen Bitpay.

BitPay konverterer øyeblikkelig kryptovalutabetalinger til tradisjonell valuta. Dette beskytter forhandlere mot volatiliteten til kryptovalutaer og sikrer at betalinger kommer fra legitime kilder.

Støttede kryptovalutaer inkluderte Bitcoin, Ether og stablecoin USDC. Videre ble det kunngjort at kunder ikke ville pådra seg tilleggsavgifter eller gebyrer for å bruke denne betalingsmetoden.

På tidspunktet for publisering er det ikke avslørt om samme betalingsbehandler vil bli brukt i Europa.

Bilselskaper varmer opp til krypto

Utvidelsen til Europa kommer ettersom superbilprodusenten rapporterte positiv inntjening for 1. kvartal 2024. Firmaet hadde en justert nettofortjeneste på 352 millioner euro, noe som utgjør en økning på 19 % fra år til år.

Ferrari er ikke den eneste bilprodusenten som varmer opp til kryptovalutaer. Elbilprodusenten Tesla hadde også tillatt Bitcoin-betalinger for sine kjøretøy i 2021. Betalingsalternativet ble imidlertid droppet måneder senere.

Luksusbilmerket Karma, hos Newport Beach-forhandleren, begynte også å akseptere Bitcoins i 2019 som betalingsmetode for bilkjøp og utførte tjenester.

The post Du kan snart kjøpe en Ferrari med krypto i Europa appeared first on Invezz

2024-07-24T13:09:57Z dg43tfdfdgfd