HER ER 7-SETERS VOLKSWAGEN ID. BUZZ

Volkswagen viser nå en nærmere 5 meter lang ID. Buzz, og det betyr en versjon med plass til hele sju seter.

At ikke alt handler om helelektriske personbiler er ID. Buzz et eksempel på. For det var en voldsom buzz rundt denne før den ble lansert, og mange ventet spent på hva tyskerne hadde fått til.

For ikke bare er dette en helelektrisk vare- og flerbruksbil, men det er også en moderne tolkning av den berømte folkevognbussen, eller hippiebussen om du vil. Ja, make love, not war.

Og ID. Buzz har åpenbart spredd kjærlighet rundt om de tusen hjem, for i løpet av relativt kort tid har salget bare her hjemme bikket 2.000 eksemplarer. Ikke verst!

Det kan bli mange flere med den nye og lengre versjonen som Volkswagen nå skal vise fram, for denne har nemlig plass til hele sju seter.  

‒ Dette er flerbruksbilen mange har ventet på. Den gjør at vi når enda flere målgrupper, både innenfor privatbilsegmentet, men også innenfor transportsektoren, sier Fredrik Matheson, direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy i Harald A. Møller.

‒ Dette er en bil som kombinerer stor plass og fleksibilitet med en fullelektrisk drivlinje. Det åpner muligheter for alt fra barnefamilier med reisetrang og høyt aktivitetsnivå til drosjesjåfører.

Den nye utgaven strekker ut lengden med hele 25 centimeter i forhold til dagens ID. Buzz, og er totalt 4,96 meter i lengden. Med en akselavstand som øker fra 2,99 til 3,24 meter betyr det langt mer innvendig plass som altså kan brukes til sju seter, men det er også mulig å få det lange versjonen med både fem og seks seter.

De med seks og syv seter har tre seterader, hvor det er mulig å plukke ut den bakerste. I så fall åpenbarer det seg et bagasjerom på nærmere 2.500 liter. Og ja, dagens vanlige versjon av ID. Buzz blir også tilgjengelig som en 6-seter i form av 2+2+2.

For å bøte på størrelsen er det også mulig å få langversjonen av ID. Buzz Pro med en sterkere motor med 286 hk og et dreiemoment på 560 Nm. Men det stopper ikke der.

For den lange akselavstanden gir også plass til et enda større batteri, med en nettokapasitet på 85 kWh (brutto 91 kWh), opplyser Volkswagen. Ettersom denne utgaven fortsatt ikke er typegodkjent foreligger det heller ikke noen offisiell WLTP-rekkevidde ennå.

Buzzen er utstyrt med et stort glasstak som kan dimmes, og den gjennomsiktige overflaten strekker seg over første og andre seterad. Det 1,5 kvadratmeter store glasstaket skal gi en enda større romfølelse i det som er en allerede romslig bil.

Slik ser storesøster i ID. Buzz-familien ut:

Den lange utgaven blir som dagens ID. Buzz tilgjengelig med head-up-display, og andre nye funksjoner inkluderer neste generasjon infotainment-system og mulighet for fjernparkering via smarttelefon.

Tyskerne opplyser også at den nye utgaven av Volkswagen ID. Buzz også er utstyrt med Isofix-fester i passasjersetet foran, samt på ytterkant-setene på de to bakerste radene.

Til neste år kommer det også en ID. Buzz Pro med firehjulsdrift og 339 hk, så der har vi en ny potensiell norsk favoritt.

Volkswagen Norge sier at det ikke er avklart når salget av lang ID. Buzz Pro vil åpne, for bilen har faktisk fortsatt ikke hatt verdenspremiere. Det skjer riktignok allerede fredag kveld, og da over i USA.

Men allerede nå kan du sjekke ut noen bilder av den, og her er de:

Les også:

Innlegget Her er 7-seters Volkswagen ID. Buzz dukket først opp på Bil24.no.

2023-06-02T08:43:53Z dg43tfdfdgfd