MANGEL På LADEINFRASTRUKTUR HINDRER BRUK AV ELEKTRISKE KJøRETøY I EUROPA, VISER NY MENINGSMåLING

En fersk Statista Consumer Insights-undersøkelse har fremhevet en stor hindring for bruk av elektriske kjøretøy (EV) over hele Europa: utilstrekkelig ladeinfrastruktur.

Undersøkelsen viser at over 20 % av potensielle elbilkjøpere i ulike nord- og vesteuropeiske land ser på dårlig elektrisk infrastruktur som en betydelig avskrekkende faktor.

Regionale avvik i infrastrukturutfordringer

Undersøkelsesdataene viser en sterk kontrast i oppfatningen av infrastrukturtilstrekkelighet over hele Europa.

Norge, kjent for sin avanserte elbilinfrastruktur, rapporterer at bare 8 % av de spurte nevner infrastrukturproblemer som en barriere for bruk av elbiler.

Til sammenligning opplever land som Polen (14 %), Romania (13 %), Italia (15 %) og Hellas (14 %) relativt høyere grad av bekymring angående ladeinfrastruktur.

Denne regionale forskjellen fremhever hvordan infrastrukturutfordringer påvirker bruk av elbiler ulikt over hele kontinentet.

Øst- og søreuropeiske nasjoner rapporterer generelt mindre angst for infrastruktur, noe som tyder på at regionale faktorer spiller en avgjørende rolle i å forme holdninger til elbiler.

Global sammenligning av infrastrukturproblemer

Situasjonen i Europa står i skarp kontrast til synspunkter i andre store markeder. Både i USA og Kina anser bare 13 % av de spurte utilstrekkelig infrastruktur som en betydelig barriere for kjøp av elektriske kjøretøy.

Denne forskjellen understreker de ulike faktorene som påvirker bruk av elbiler i forskjellige regioner.

I mellomtiden er Latin-Amerika sakte i ferd med å bli et voksende knutepunkt for elektriske kjøretøy.

I følge East Asia Forum, mens USA og EU innfører tariffer og beskyttelsestiltak på kinesiske elektriske kjøretøy, skiller Latin-Amerika seg ut som en region som fortsatt er åpen for kinesisk bilimport samtidig som de støtter lokale investeringer i produksjon av elektriske kjøretøy og essensielle mineraler.

Implikasjoner for EUs klimamål

Mangelen på tilstrekkelig EV-infrastruktur utgjør en alvorlig trussel mot EUs klimamål.

Mangelfulle ladefasiliteter hindrer overgangen til lavutslippstransport, og setter innsatsen for å oppfylle ambisiøse klimamål og oppnå karbonnøytralitet innen 2050 i fare.

Dessuten forsinker den langsomme bruken av elbiler på grunn av infrastrukturproblemer reduksjonen av avhengigheten av kjøretøyer drevet av fossilt brensel, noe som undergraver miljøfordelene ved elbiler, som reduserte utslipp og forbedret luftkvalitet.

Det presserende behovet for forbedret infrastruktur

Undersøkelsen understreker det kritiske behovet for forbedret infrastruktur for elektriske kjøretøy for å akselerere bruken av elbiler over hele Europa.

Å styrke ladenettverket er avgjørende for å overvinne gjeldende barrierer og legge til rette for en jevnere overgang til bærekraftige transportalternativer.

Å adressere disse infrastrukturhullene er ikke bare avgjørende for å oppfylle klimamålene, men også for å sikre at elektriske kjøretøy blir et praktisk valg for en større del av befolkningen.

Oppsummert bør forbedring av infrastrukturen for elektriske kjøretøy være en toppprioritet for europeiske beslutningstakere og industriens interessenter. Ved å takle disse utfordringene kan Europa øke appellen til elbiler, støtte klimaambisjonene og bevege seg nærmere en grønnere fremtid.

The post Mangel på ladeinfrastruktur hindrer bruk av elektriske kjøretøy i Europa, viser ny meningsmåling appeared first on Invezz

2024-07-23T19:21:55Z dg43tfdfdgfd