MILLIARDæR-FAMILIE VISER BILSAMLINGEN

Denne artikkelen ble først publisert i Finansavisen Motor.

MUSEUM: Det er mange merkeår og -dager i Møller Mobility Groups historie, både hva gjelder firmahistorie og bilmodeller. Opp gjennom årene har selskapet også tatt vare på og anskaffet biler som representerer viktige milepeler.

Et drøyt tyvetalls biler har det blitt, fra starten med en 1936 Dodge og selvsagt starten på Volkswagen-eventyret for 75 år siden frem til dagens viktigste modeller.

Permanent opphold

Møller-samlingen har tidligere hatt tilholdssted på importanlegget på Bækkelagskaia og levd en litt tilbaketrukket tilværelse der.

Nå ønsker Møller å dra bilene mer frem i lyset og bruke de aktivt. Både på arrangementer og hos forhandlerne, slik at de når ut til publikum på en sterkere måte.

Og med de nye lokalene i Alfasetveien 11 har hele samlingen fått et langt bedre sted å være og en enklere vei til både å bli brukt, vedlikeholdt og klargjort for bruk i ulik sammenheng.

Møller-museum 2
Første generasjon Audi Quattro og Volkswagen Samba-buss, samt den første elektriske Golf er viktige milepeler i historien.

Møller Medvind

Med Møller-familiens store engasjement for å få folk ut i arbeid i Medvind-prosjektet har aldri muligheten vært bedre for også å vedlikeholde det store arbeidet familien og kulturgeneral Jon Røhrt har lagt i å bygge opp samlingen i løpet av de seneste 20 årene.

Foruten et stort bruktbiloutlet, er det både skade- og lakkavdeling, samt bilpleie og hovedsete for opplæring på anlegget.

Samlingen er åpen for publikum når bruktbilbutikken er åpen.

2023-03-12T05:04:21Z dg43tfdfdgfd