TESLA, NIO, RIVIAN, CANOO-AKSJER FORBEREDER SEG På EN AVGJøRENDE UKE

Elbilaksjer har vært relativt volatile den siste tiden ettersom bekymringer for etterspørsel faller sammen med deres undervurderingsforhåpninger. Tesla-aksjen bunnet på 139 dollar i mai og steg deretter til et høydepunkt på 270 dollar, og drev Elon Musks formue til 270 milliarder dollar.

Andre EV-aksjer har fulgt den trenden. Rivian-aksjekursen har mer enn doblet seg fra det laveste punktet i april, et trekk som har presset markedsverdien til over 18 milliarder dollar.

Nio, et ledende kinesisk EV-selskap, har også kommet tilbake fra det laveste året på $3,62 til over $4,50. Canoo er også 83 % høyere enn sitt laveste punkt i år.

Opptjeningssesongen fortsetter

Dette blir en viktig uke for amerikanske selskaper ettersom noen av de største vil publisere inntektene sine. Selskaper som Abbvie, AstraZeneca , IBM, Google og ServiceNow vil gi ut resultatene sine.

Tesla-inntektene er viktige for både Wall Street og andre EV-aksjer. I de fleste tilfeller, som vi har sett nylig, gjør disse elbilselskapene det bra når Tesla-aksjer blomstrer og omvendt. For eksempel falt de fleste av dem da Tesla falt til $139 i mai.

Teslas inntjening vil komme i en viktig periode for amerikanske selskaper. Ifølge FactSet har 14 % av alle selskaper i S&P 500-indeksen publisert sine økonomiske resultater denne måneden.

Den blandede inntjeningsveksten var 9,7 %, høyere enn forventet 8,8 %. Hvis dette er det endelige tallet, vil det være den høyeste kvartalsvise veksten siden Q4’21. De fleste selskaper rapporterer også sterkere veiledning fremover.

Tesla-inntektene fremover

Analytikere mener at Teslas inntjening forble under press i andre kvartal. Dessuten har selskapet konsekvent savnet konsensus-EPS i de tre siste kvartalene på rad.

Den gjennomsnittlige inntektsprognosen er $24,7 milliarder, med de høyeste og laveste tallene blant analytikere på henholdsvis $28,4 milliarder og $23 milliarder. Hvis gjennomsnittstallet stemmer, vil det bety at Teslas inntekter falt med 0,80 % i Q2.

Analytikere forventer at Teslas inntektsguiding for tredje kvartal vil være 25,64 milliarder dollar og den årlige prognosen vil være 98,94 milliarder dollar. Disse tallene betyr at Tesla, et selskap som var vant til å generere tosifret vekst, har stoppet opp.

De siste leveringstallene avslørte at Tesla produserte 411 000 biler og deretter leverte 444 000 biler. Leveringstallene var høyere fordi de inkluderte kjøretøy laget i første kvartal. Tesla laget 433 000 biler i Q1 og leverte 387 000.

Fokuset vil være på marginene

I tillegg til topplinjetallene vil investorer se på andre ting i Teslas resultatrapport.

For det første vil handelsmenn fokusere på Teslas marginer, som har falt nylig på grunn av priskutt. Total bruttomargin beveget seg fra 19,3 % i Q1’23 til 17,4% i Q1’24, et fall på 200 basispunkter. Det er sjanser for at fallet i marginene avtok i 2. kvartal siden Tesla ikke foretok store priskutt i løpet av kvartalet.

Driftsmarginen har også falt fra 11,4 % i 2023 til 5,5 % mens den justerte EBITDA falt fra 18,3 % til 15,9 %. Derfor kan Tesla-aksjekursen hoppe tilbake hvis selskapet viser tegn til forbedrede marginer.

Den andre katalysatoren for Tesla-aksjekursen vil være en oppdatering om Teslas lovede billigere bil. Tesla tror at de kan ta markedsandeler ved å investere i et rimelig kjøretøy som er tilgjengelig for flere kunder.

Til slutt har Tesla investert i kunstig intelligens (AI), spesielt i autonomi- og turtjenesten. Disse investeringene forklarer hvorfor Tesla-aksjekursen har gjort det bra de siste månedene.

Imidlertid ser disse grepene ut til å møte motvind da selskapet utsatte robotaxi-virksomheten forrige uke. Analytikere mener at Teslas vekst avhenger av hvor godt den implementerer taxivirksomheten.

AI- og robotaxi-håpet forklarer hvorfor Tesla handler til en premie, med pris-til-inntektsforholdet på 61. Det er et stort tall for et selskap som ikke lenger vokser.

Tesla-aksjekursanalyse

TSLA-diagram av TradingView

Å gjøre en Tesla-aksjekursanalyse før inntjening er alltid vanskelig på grunn av volatiliteten som følger. Når vi ser på det daglige diagrammet, ser vi at aksjen nådde en topp på $270,7 denne måneden og deretter trakk seg tilbake etter å ha utsatt robotaxi-tjenesten.

Tesla forblir over 50-dagers og 100-dagers eksponentielle bevegelige gjennomsnitt (EMA) og 61,8% Fibonacci retracement-punktet.

Det nærmer seg også det andre motstandspunktet for Woodie-pivotpunktet på $230. Derfor vil aksjen sannsynligvis forbli under press og teste $230 på nytt etterfulgt av 50% retracement-punktet på $220. Det alternative scenariet er der aksjen vil stige og teste det psykologiske punktet på nytt ved $250.

Teslas aksjekurs vil ha innvirkning på andre EV-selskaper som Nio, Rivian, Lucid Group og XPeng. Det vil også påvirke BYD, et kinesisk selskap som har blitt den største konkurrenten.

The post Tesla, Nio, Rivian, Canoo-aksjer forbereder seg på en avgjørende uke appeared first on Invezz

2024-07-22T04:30:42Z dg43tfdfdgfd