TIL TOPPS FOR 12. GANG ‒ På RAD!

Det er ingen over og ingen ved siden når det gjelder Autoindex, for her Lexus helt suveren.

Autoindex tar tempen på skandinavisk bilhold, og mer spesifikt spør Loyalty-gruppen mange tusen bileiere om hvor forøyd de er med kundeforholdet.

Dette er også viktig for bilimportørene, og ifølge Loyalty-gruppen bruker 26 skandinaviske bilimportører Autoindex for å måle kundetilfredsheten ‒ og ikke minst å se hvordan de ligger an i forhold til konkurrentene.

Og da må de norske først og fremst titte over til Lexus Norge, for dette har virkelig vært kongen av Autoindex. Og de har ikke tenkt å abdisere med det første.

For årets Autoindex er klar, og nok en gang troner det japanske premiummerket helt på toppen og har dermed de mest fornøyde bileierne. Her i Norge ga over 4.690 norske bilkjøpere sin mening.

– Å gå til topps i Autoindex nok en gang skal feires skikkelig! slår Jan Christian Holm, leder for Lexus i Norge, fast.

‒ Dette er en anerkjennelse av at våre dyktige Lexus-medarbeidere og forhandlernettverk gjør alt for å gi kundene våre en helt unik opplevelse. Det gjelder fra første gang man besøker en forhandler, til de sitter i sin nye bil, og når de skal ha service eller oppfølging. Da er det herlig at kundene år etter år mener vi er aller best på kundeopplevelse i bransjen.

Dette er altså 12. gang på rad Lexus Norge kan sprette champagnekorken, og får dermed en liten revansje på Toyota som nylig ble tildelt Kundeservice-prisen her i Norge.

– Vi jobber systematisk med kundeopplevelsen etter en tilnærming vi kaller omotenashi. Direkte oversatt betyr ordet gjestfrihet på japansk. For oss handler det om vår dedikasjon til kunden og produktet, og hvordan det eksempelvis brukes enormt mye tid på å perfeksjonere detaljer som lyden av bildøren som lukkes, hvordan kundene blir tatt imot, og den spesielle opplevelsen det er å hente sin nye Lexus, sier Holm.

Hemmeligheten er ifølge den norske Lexus-sjefen å hele tiden perfeksjonere alle deler av kundeopplevelsen.

– Gjennom et godt samarbeid med forhandlerne i en årrekke har vi etablert det forhandlernettverket som tilbyr de beste kundeopplevelsene. Dette gjennomsyrer forhandlerorganisasjonene fra topp til tå. Via gode prosesser og rutiner jobber alle, uavhengig av rolle, med å finne de beste løsningene for kundene, forteller Holm.

Autoindex har en rekke kriterier som utgjør totalscoren. Bilen og kjøreopplevelsen (teller 40 prosent), forhandleren og opplevelsen rundt kjøpet (20 prosent), service på verkstedet (20 prosent) og lojalitet til merket (20 prosent).

Lexus endte opp med solide 932 av 1.000 mulige poeng, noe som er den nest høyeste scoren noensinne – og selvsagt har Lexus også den høyeste summen.

Toyota endte på 2. plass med 900 poeng.

– Denne kåringen er for oss et sjeldent tilfelle av konsistens i en bransje i kontinuerlig endring, Lexus-lederen.

‒ Også vi forandrer oss. Lexus er på vei mot å bli helelektriske. Det som imidlertid er uforanderlig, er fokuset vårt på kvalitet ‒ på å lage de beste bilene og skape de beste kundeopplevelsene. Et fokus kundene våre ser ut til å sette pris på.

Lexus kom med sin første elbil i form av UX 300e allerede i 2019, og denne blir nå oppgradert med blant annet 40 prosent mer rekkevidde. Men mange venter på den neste elbilen, Lexus RZ 450e, og den gode nyheten er at den er på vei ut i markedet nå.

– I et elbilmarked med stor konkurranse, gjør det meg glad og stolt å se at vi har klart å videreføre Lexus-opplevelsen til elbilkundene våre. Vår nye SUV RZ 450e setter virkelig Lexus på elbil-kartet og både tidligere Lexus-eiere og nye kunder har vist interesse for RZ, sier Jan Christian Holm ‒ som er like fornøyd som det kundene er.

Les også:

Innlegget Til topps for 12. gang ‒ på rad! dukket først opp på Bil24.no.

2023-05-30T12:27:44Z dg43tfdfdgfd