VIDEO: INDIA AVSLøRER SIN NYE LETTE STRIDSVOGN FOR BEKJEMPELSE I HøY HøYDE

Lett amfibiestridsvogn Zorawar. Twitter @VivekSi85847001

Den lette amfibiestridsvognen Zorawar ble utviklet av Indias Forsknings- og Utviklingsorganisasjon for Forsvar (DRDO) og Larsen & Toubro.

Kampkjøretøyet er hovedsakelig designet for å bekjempe trusler fra Kina i omstridte høyfjellsområder, hvor den kinesiske hæren har utplassert sine egne lette stridsvogner Type 15, også kjent som ZTQ-15.

+ Klikk her for å se videoen av Zorawar

Zorawar ble utviklet og klar for testing på rekordtid på omtrent to år. Utviklingen av maskinen startet i 2022. Denne høye utviklingshastigheten forklares med det store volumet av integrerte ferdigløsninger.

Med en vekt på 25 tonn og evnen til å krysse vannhindre på egen hånd, kan denne lette stridsvognen klatre bratte fjellskråninger og krysse elver og andre vannforekomster mye lettere enn de tunge stridsvognene T-72 og T-90 som er i tjeneste med den indiske hæren.

Stridsvognen er utstyrt med en Cockerill 3000-kamppakke med en 105 mm kanon fra det belgiske multinasjonale selskapet John Cockerill.

Kjøretøyets kraftverk er representert ved en Cummins dieselmotor med en kapasitet på 1000 hk. Med 40 hk/tonn gir dette maskinen høy manøvrerbarhet og mobilitet.

I januar i år rapporterte den indiske utgaven av ANI News om starten av fabrikktester for prototypen av denne stridsvognen. Etter fullføringen av denne fasen ble kampkjøretøyet levert til den indiske hæren for avdelingsprøving.

Den indiske hæren har gitt en første ordre på 59 Zorawar stridsvogner og planlegger å kjøpe minst 295 flere av disse kampkjøretøyene. Stridsvognen forventes å tas i bruk innen 2027.

Den indiske hæren har vært på utkikk etter en lett stridsvogn siden 2009, da to nye divisjoner ble dannet i Himalaya. Dette skyldes de operative problemene med å bruke hovedkampvogner i fjellet.

+ Klikk her for å se videoen av den kinesiske lette stridsvognen ZTQ-15

Foto: Telegram t.me/SNTankograd

I fjellterreng, hvor de kinesiske ZTQ-15 lette stridsvognene har beveget seg over lange avstander uten problemer, har de indiske pansrede styrkene møtt vanskeligheter med å flytte sine T-72M gjennom passasjer på 5000 meters høyde over havet.

Foto og video: Twitter @VivekSi85847001. Kilde: mil.in.ua. Dette innholdet ble opprettet med hjelp av AI og gjennomgått av redaksjonen.

2024-07-07T13:52:34Z dg43tfdfdgfd