ZAPP OPP 55 %: TURNAROUND ELLER SHORT SQUEEZE?

ZAPP Electric Vehicles Group Ltd. (ZAPP) er opp over 55 % i dag. Aksjen har steget hele 200 % på én måned. Men hva ligger bak denne meteoriske stigningen? En snuoperasjon eller en kort klem? La oss finne det ut.

ZAPP-aksjens korte rente var 59% i henhold til de siste dataene. En så høy kort rente er nok til å drive opp enhver aksje på de minste positive nyheter. Men hva har utløst oppsiden i ZAPP i dag?

I forrige måned signerte selskapet en distribusjonskontrakt i India som førte til at aksjene steg over 200 % på en enkelt dag. Hypen stilnet i dagene som fulgte, men ikke etter å ha gitt shortsen et par søvnløse netter.

20. juni kunngjorde selskapet sine 1HFY2024-resultater. Økonomien viste markant bedring til tross for tapsrapportering.

Nettotapet på 5 millioner dollar var en forbedring fra tapet på 8,6 millioner dollar i samme periode i fjor. Driftstapet på 3,1 millioner dollar var også en forbedring på SPLY på 3,9 millioner dollar.

Dette utløste en oppside som så ut til å ha lagt seg igjen en uke senere. Som alle andre korte klemmer, så dette ut til å komme i bølger som slo seg ned i de påfølgende dagene.

Det sies at lynet ikke slår ned to ganger. På ZAPP-shorts gjorde det det.

Som om ikke det var nok, ser det nå ut til å ha slått til igjen.

Aksjene gikk opp så mye som 70 % i dag ved markedsåpning og så ut til å ha lagt seg rundt 55 %.

På et grunnleggende nivå, til tross for bedre økonomiske resultater som ser ut til å brenne flammene, ser ikke selskapet så sunt ut når man ser dypere.

Selskapet kjører på negativ egenkapital og det vil kreve mer enn noen få gode MoUer for å grave selskapet ut av hullet. Så lenge den skylder mer enn den tjener, vil ikke økonomien bli mye bedre. Men det er et problem for investorene. For nå er det absolutt fokus på den korte klemmen.

Dagens volumer har allerede nådd 38,6 millioner og vi har ikke engang nådd den første timen. Bare for konteksten er dette over 1000 % ganger 65 dagers gjennomsnittlig volum av aksjen.

Klemmen er på og shortsen er fanget. Det skal bli interessant å se hvordan de overlever denne klemmen.

The post ZAPP opp 55 %: turnaround eller short squeeze? appeared first on Invezz

2024-07-05T18:27:11Z dg43tfdfdgfd