DET TESLA Nå GJøR I NORGE, BøR BEKYMRE KONKURRENTENE

Det Tesla nå gjør i Norge, bør bekymre konkurrentene

Da Nettavisen testet Teslas Model Y for første gang omtalte vi det som en maktdemonstrasjon og den nye folkebilen.

Dette ser det ut til at vi har fått mer rett i, enn man kunne ane.

For nå viser det seg at mai ble nok en måned der Tesla slår fullstendig knock-out på konkurrentene. Det ble satt skilt på nesten 2700 nye Model Y, ifølge Opplysningsrådet for veitrafikken.

- De høye registreringstallene tyder på at Tesla har fylt opp lageret med leveringsklare biler i Norge. Både med biler bestilt for en stund siden, og til de som nærmest vil ha en bil levert på dagen. At én enkelt bilmodell har en firedel av totalmarkedet for nye personbiler, har vi ikke sett tidligere, sier OFV-sjef Øyvind Solberg Thorsen.

Tesla ble med solid margin det største bilmerket, nesten dobbelt så store som Volkswagen.

- Det er tydelig at Tesla her har truffet bilbehovet til mange nordmenn.

Les også:

Les også: Stor forskjell på «like» Tesla-modeller: – Lader mye raskere

Til sammenligning har de fem nærmeste konkurrentene kombinert levert ut drøyt 2500 biler.

Kan gå forbi Golf i løpet av kort tid

Tradisjonelt har Tesla kun levert ut biler i noe særlig volum den siste måneden i hvert kvartal, men denne trenden er definitivt over med disse mai-tallene.

Fortsetter Tesla i denne farten, vil trolig Model Y innta andreplassen over den mest solgte elbilen i Norge noen gang i løpet av sommeren eller høsten.

Utviklingen skjer etter at Tesla i januar startet med å dumpe prisene, mens konkurrentene fortsatt slet med å produsere nok biler. Det gjorde at Tesla kom svært godt ut når kunder skulle sammenligne mulighetene.

Nå er leveringssituasjonen hos konkurrentene vesentlig bedre enn den var for noen måneder siden, og prisene er i ferd med å kuttes for å hamle opp med Teslas storsalg.

Les også:

Les også: Dumper prisen med over 100.000 kroner på nybil

Folk kjøper billigere biler enn før

Ifølge OFV ser man nå tegn til at folk bruker mindre penger på bil enn tidligere. For selv om det ble registrert flere biler i mai i år, sammenlignet med i fjor, er det billigere biler som kjøpes.

- At folk kjenner renteøkning og prisveksten på lommeboken, ser man tydelig på nybilsalget. Langt færre tar seg råd til dyre biler enn for ett år eller to siden. Nå dominerer «folkebilene» registreringstallene, altså biler med et mer overkommelig prisnivå, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

- Salget av de store og dyre premium-merkene har gått ned. Mange er blitt mer nøkterne, og velger heller en rimeligere bil enn å gamble med høye og dyre lån i en uforutsigbar økonomisk situasjon, sier han.

2023-06-01T11:01:44Z dg43tfdfdgfd