NAF: HURTIGLADING LIKE DYRT SOM DIESEL

NAF: Hurtiglading like dyrt som diesel

– Med dagens prisnivå på hurtiglading, er det like dyrt å lade elbilen som å tanke opp dieselbilen, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF i en pressemelding.

Den betydelige prisforskjellen skyldes et gap mellom spotprisen på strøm og prisen på hurtiglading.

Les også: Kan gå mot massiv økning i bompengene: – Vi vil advare politikerne

Ikke stor forskjell

Hurtiglading koster rundt 6,49 kroner per kilowattime, mens gjennomsnittlig spotpris på Østlandet i april har vært under 50 øre per kilowattime.

Les også: Ola Borten Moe langer ut mot storbysløseri

For en elbil som kjører 1000 kilometer i måneden med et forbruk på 0,2 kilowattimer per kilometer, betyr dette en månedlig kostnad på 1298 kroner. Sammenlignet med en gjennomsnittlig dieselbil som bruker 0,6 liter per kilometer og en literpris på 22 kroner, tilsvarer den månedlige kostnaden etter 1000 kilometers kjøring 1320 kroner.

Lading hjemme er en fordel

NAF oppfordrer elbileiere til å søke etter rabattavtaler for å redusere kostnadene ved hurtiglading. Samtidig understreker de viktigheten av hjemmelading, som gir den laveste strømprisen og muligheten til å starte dagen med fullt batteri.

Les også: EU har bestemt seg: Saftig regning til norske boligeiere

–Hjemme har du den billigste strømmen, og fordelen av å kunne starte dagen med «full tank» hver dag, sier Sødal og legger til.

– Men det er ikke alle som har muligheten til å lade bilen hjemme. Derfor er det viktig at strømprisen reflekteres bedre i hurtigladeprisene enn den gjør i dag.

Les også: Espen Barth Eide slapp Acer-bombe: Nå svarer Vedum kontant

2024-04-17T06:52:07Z dg43tfdfdgfd