STJERNEN SELGER LUKSUSBILEN

Stjernen selger luksusbilen

Bilen det dreier seg om er en McLaren P1 Validation Prototype 3 fra 2013.

Det ble i 2013-2015 produsert kun 375 biler av typen P1, men denne aktuelle typen er en spesialversjon det kun finnes syv stykker av i verden.

Det er tidligere Formel-1-mester Mika Häkkinen som nå har bestemt seg for å selge sitt eksemplar.

Den sjeldne sportsbilen har en topphastighet på 349 km/t og gjør unna null til hundre på 2,8 sekunder.

TIL SALGS: Bilen skal legges ut på auksjon i Monaco. Foto: Bonhams

Gigantisk prislapp

Med slike krefter er det kanskje derfor Häkkinen tilbyr kjøreopplæring på en valgfri plass med på kjøpet.

10. mai skal bilen ut på auksjon i Monaco gjennom auksjonsselskapet Bonhams.

Bilen er verdsatt til mellom 17 og 23 millioner norske kroner.

LEGENDE: Mika Häkkinen ble verdensmester to ganger i Formel 1. Foto: James Moy (NTB / Pa Photos)

Formel 1-legende

Häkkinen vant i løpet av sin Formel 1-karriere 20 løp og ble verdensmester to ganger.

Finnen kjørte 130 grand prix for nettopp McLaren og har også fungert som en ambassadør for bilprodusenten etter karrieren.

De siste årene har finnen jobbet som Formel 1-ekspert for Viaplay.

Den aktuelle bilen skal være den første McLaren som Häkkinen har hatt i privat eie.

2024-04-15T21:46:50Z dg43tfdfdgfd