SCANNET NøKKEL OG STJAL BILEN TIL LEIF EINAR – Så FORSVANT DEN FRA KARTET

Scannet nøkkel og stjal bilen til Leif Einar – så forsvant den fra kartet

(Østlandets Blad): – Først så lurte jeg på om jeg kunne ha satt den fra meg et annen sted, men skjønte raskt at bilen var blitt stjålet i løpet av natta, forteller Leif Einar Johnsen til Østlandets Blad.

Via en app på Johnsen sin telefon, kan han både vite når bilen kjørte av gårde, men også ruten og hvor den eventuelt stanser.

Har kart som viser kjøreturen etter tyveriet

– Jeg har kartet som viser at bilen kjørte til en vei i Tomter som heter Skogfaret, men der er den ikke lenger, sier han videre.

Da ØB ankommer boligen til Johnsen på Kråkstad tirsdag morgen er også en politipatrulje på plass. De hadde sikret det som var av spor og gjennomførte et avhør av bileieren.

– Vi tok turen til den aktuelle adressen i Tomter, men bilen var borte, fortalt en polititjenestemann til ØB.

Nå ønsker politiet tips fra publikum om de kan ha sett noen form for uvanlig trafikk i området på Kråkstad i løpet av natten, eller i løpet av bilens ferd mot Tomter.

KJIPT: Leif Einar Johnsen tok det ganske greit, men synes det er litt kjipt at bilen ble stjålet. Foto: Ole Kr. Trana

Scannet bilnøkkelen som lå inne i huset

Bilen ble stjålet klokken 02.44 natt til tirsdag ved at tyven(e) scannet bilnøkkelen, som lå på et bord i kjelleren i huset.

Politiet fikk melding om tyveriet klokken 06.54. Da kjørte de ut til Tomter, men bilen var som nevnt kjørt videre.

– Etter at bilen parkerte i Tomter klokken 03.01 forsvinner alle spor. Det virker som om tyvene har fjernet sporingsenheten på en eller annen måte. Nå setter jeg min lit til at sikkerhetssystemet i bilen, som kobles mot nødetatene ved uhell, kan hjelpe meg med å finne bilen, sier Johnsen.

SPOR: Her er skoavtrykk etter en eller flere biltyver. Johnsen mener det må være snakk om størrelsen 45. Foto: Ole Kr. Trana

Tyveri av Rav4-modeller har eksplodert

Tyveri av Toyota RAV4 har eksplodert den siste tiden. Gjensidige gikk ut med følgende melding om dette 1. mars i år.

Den siste tiden har organiserte bander stått bak tyveri av et stort antall Toyota Land Cruiser og Rav 4 på Østlandet. Ved å koble seg på bilens ledningsnett, og starte motoren utnytter tyvene smutthull i sikkerhetssystemene på bilen din. Et viktig sikkerhetstiltak du som har bil av denne typen kan gjøre, er å oppbevare nøkkelen i en boks av metall slik at signalene fra nøkkelen blokkeres, står det i meldingen.

VG skrev i desember i fjor en artikkel om det samme temaet. Da kunne de avsløre at hele 32 biler av typen som Johnsen eier hadde blitt stjålet på Østlandet i løpet av en kortere periode.

Kjørte svært sakte mot Tomter

Johnsens bil er en 2020 modell Toyota RAV4. Den var tilkoblet lading da den ble stjålet fra gårdsplassen deres. På appen til Johnsen kan han ikke bare spore kjørerute, men også gjennomsnittshastighet på kjøreturen.

– Jeg må si jeg stusser litt over at de har kjørt i snitt i 47 kilometer i timen fra vår gårdsplass og hele veien til Tomter. Det er så sakte at noen må ha fått det med seg. Johnsen håper at noen kan tipse han eller politiet om de har opplysninger om den stjålne bilen.

Kan bli brukt til andre kriminelle handlinger

Bilens registreringsnummer er BE27397.

Hva som er planen med bilen, er det ingen som kan svare på, men politiet på stedet nevner både videresalg, delesalg, eller at den skal benyttes til andre kriminelle handlinger, som mulig plan for tyveriet. Det er også mulig at bilen ganske raskt ble påsatt andre bilskilt enn de som står på originalt.

Politiet har opprettet sak etter biltyveriet.

Under kan du se reiseruten til bilen etter at den ble stjålet fra Kråkstad.

2024-03-27T16:15:43Z dg43tfdfdgfd