Næringsliv

Trending:


Porsche - opprinnelsen til en superbil

Da Ferdinand Porsche designet en enkel, men kjørbar elektrisk vogn i 1898, hadde han ingen anelse om at navnet hans ville bli assosiert med et av de mest prestisjefylte bilmerkene i verden. Porsche, som ble grunnlagt i 1931, begynte å produsere biler i 1948 med lanseringen av Type 356. Motorsportsuksessen fulgte raskt etter. Det var produksjonen av modellen 911 på 1960-tallet, som definerte den kommersielle sportsbilbransjen, og identiteten til selskapet som i dag er ensbetydende med luksus. Men disse glitrende prestasjonene kom til en pris, med Porsche-navnet brodert i kontrovers på slutten av andre verdenskrig for bruken av tvangsarbeid. Så, hva er opprinnelsen til dette klassiske kjøretøyet, og hvordan har bilmerket overlevd? Klikk deg videre og ta en kjøretur gjennom historien til Porsche.


Nesten en av fire norske biler er eldre enn 16 år

Norske biler har i snitt blitt to år eldre siden årtusenskiftet. Nå vil Naf ha høyere vrakpant.


Riddick: Furya starter innspillingen i august

Det har vært snakk om en fjerde Riddick-film i nesten et tiår uten at noe har skjedd, men nå ser det ut til at antihelten Riddick faktisk er i ferd med å gjøre comeback, nok en gang spilt av Vin Diesel. Etter flere år i et slags limbo har Diesel tilsynelatende fått en kort pause fra Fast & Furious-franchisen, og 26. august begynner innspillingen av Riddick: Furya, som skal spilles inn i England, Spania og Tyskland. Den offisielle synopsis lyder:...


Mange MC-ulykker 1. mai

Med tørr asfalt og pent vær kommer motorsyklene på veien. Onsdag var det flere MC-ulykker i Sør-Norge, minst to av dem alvorlige.


Video: Ferrari kunngjør 12Cilindri: Ny høytytende V-12-modell

Ferrari har avduket en ny modell med V-12 motor kalt 12Cilindri, som kommer på markedet senere i år med en forventet pris på rundt 400 000 dollar.


Nybilsalget gjorde et hopp i april

Det har ikke vært fart i bilmarkedet i år, men i april økte takten i nybilsalget med 11.241 nye registrerte personbiler. 25 prosent flere enn i april i fjor.


Bilsalget overrasker: - Mye er snudd på hodet

Mens alle har forventet stup i bilsalget, skjedde noe rart i april.


Det gjelder å ikke bli sett i feil bil

Den sladret om hvem vi var. Eller kanskje rettere sagt, om hvem vi ønsket å være.


Bli med på en prøvekjøring av Mercedes EQE SUV

Gamereactor-veteranene vet at de kan sjekke ut videoserien vår Quick Look for informasjon om den nyeste og mest spennende teknologien, mens bilinteresserte i stedet kan ta en titt på serien vår EV Hour. Mens vi tidligere har hatt muligheten til å se på en rekke spennende elbiler som en del av denne videoserien, inkludert Teslas, Volvo, BMW, Audi, Polestars og mer, utvider vi i dag innsatsen med en Mercedes. I den siste episoden av serien har...


Dukke i passasjersetet og gjenglemte koner. Dette historiene vi aldri glemmer om elbiler i kollektivfeltet

Fra mandag hjelper det ikke med verken kosebamser eller utstillingsdukker i passasjersetet. Nå må alle elbiler ut av kollektivfeltet.


Dramatisk bilsvikt: 3,2 milliarder borte

Og tallene er egentlig verre enn de ser ut til.