MERCEDES-BENZ SPECIAL TRUCKS UTSTYRER LASTEBILER AV ZETROS-SERIEN MED PANSREDE FøRERHUS FRA FABRIKKEN

Mercedes-Benz Special Trucks utstyrer lastebiler av Zetros-serien med pansrede førerhus fra fabrikken. Foto: Pressemelding

Mercedes-Benz Special Trucks utvider produktlinjen sin og vil snart tilby serien av Zetros lastebiler med pansret førerhus direkte fra fabrikken.

Modellen Zetros med tre aksler og fulltrekk (6×6) er allerede tilgjengelig som pansret kjøretøy. Andre varianter av Zetros-serien, fra 4×4 med to aksler til 8×8 med fire aksler, vil gradvis bli produsert med beskyttelse på lastebilfabrikken i Wörth fra 2025. En Zetros 6×6 med beskyttet førerhus vil bli vist for første gang på Eurosatory-messen i Paris, 17. til 21. juni 2024.

Pansrede Terrengkjøretøyer direkte fra Fabrikken

Det pansrede førerhuset gir mannskapet beskyttelse mot skudd, miner og feller, uten å kompromittere kjøretøyets evne til å kjøre i ulendt terreng. Tidligere fikk kjøretøy produsert i Wörth vanligvis pansrede førerhus fra samarbeidspartnere før de ble levert til kunder. Mercedes-Benz Special Trucks utstyrer nå det beskyttede førerhuset på Zetros andre generasjon selv for spesifikke prosjekter. Rheinmetall er utviklingspartneren og leverandøren av førerhuset.

Fra utvikling, gjennom testing og produksjon til salg, er Mercedes-Benz Special Trucks ansvarlig for hele kjøretøyet, inkludert det pansrede førerhuset. Dermed får kundene komplette løsninger fra én kilde. Som spesialkjøretøydivisjonen til Daimler Truck, tilbyr Mercedes-Benz Special Trucks høy pålitelighet og produksjonskapasitet, samt sikrer en konsekvent høy servicenivå og tilgjengelighet av reservedeler i årevis og tiår. Avhengig av bestillingen samarbeider selskapet også med karosseri/OEM-partnere for pansrede varianter.

Beskyttelse av Førerhus i Alle Zetros-seriekjøretøy

Snart vil Mercedes-Benz Special Trucks kunne tilby hele spekteret av Zetros-produkter, fra 4×4 til 8×8, med fabrikksmontert beskyttet førerhus. Som en lastebil med frontmotor, tilbyr Zetros for militære logistikk- og støtteoppgaver en strukturell fordel for pansrede førerhus: førerhuset er plassert bak forakselen, noe som fordeler vekten av førerhuset også på bakhjulene. Dette forhindrer overbelastning på forakselen i ujevnt terreng.

Utviklingen av pansringen til Zetros-førerhytta prioriterte sikkerhet, ergonomi og god sikt. Den beskyttede hytta kan romme opptil tre personer på luftfjærede seter med firpunkts sikkerhetsbelter. Den store ett-stykke frontruten gir bredt synsfelt. Variabel festepunkter i hytta tillater tillegg av ekstra utstyr. Videre brukes identiske komponenter hvor det er mulig mellom den beskyttede hytta og den ubeskyttede versjonen, noe som letter tilgjengeligheten av reservedeler og øker utskiftbarheten i blandet flåte.

Alle Zetros-varianter er utstyrt med en seks-sylindret rekke dieselmotor OM 460, med opptil 375 kW / 510 hk. Maksimalt dreiemoment på opptil 2 300 Nm er tilgjengelig fra en sylindervolum på 12,8 liter. En 16-trinns girkasse eller en automatisk girkasse med momentomformer fra Allison, en totrinns overføringskasse, valgbare differensialsperre, store helnings- og rampvinkler og trekkraft gjør fremdrift mulig selv i gjørme, ved kryssing av elver og på bratte terreng. Den tillatte bruttovekten varierer mellom 16,5 og 40 tonn. Med en kombinert bruttovekt på opptil 120 tonn som trekkvogn og mange karosseriløsninger er Zetros egnet for et bredt spekter av transportoppgaver.

Kilde: daimlertruck.com. Dette innholdet ble opprettet med hjelp fra AI og ble revidert av redaksjonen.

2024-06-10T21:50:01Z dg43tfdfdgfd